care & protect

Gyártás

Cégünk a gyártás során 2 db 2.7 MW-os biomassza gőzkazánnal állítja elő a forró levegőt, amillyel egy 50 méter hosszú, speciális, szalagos szárítóban 60-70 percig 130-140 fokos forró levegővel szárítja és hőkezeli a faforgácsot és a szalmát. Ez idő alatt az összes baktérium elpusztul. Szárítás után osztályozzuk és szitáljuk az alapanyagot, valamint nagyteljesítményű elszívó ventilátorral kiszívjuk a port a faforgácsból.

A folyamat teljesen zárt rendszerben megy végig, ahogy bekerül a szárítóba a faforgács. Szárítás és tisztítás után automata csomagoló rendszerben 1 kg-os, 2 kg-os, 3 kg-os, valamint 20 kg-os bálákba tömörítve csomagoljuk.

A biztonságos állattartáshoz minőségi faforgácsot kínálunk. A speciális zárt technológiai folyamatnak köszönhetően garantálni tudjuk, hogy a faforgácsalom por – baktérium – atka mentes, így kedvenceidet távol tarthatod a megbetegedésektől, esetleges sebek elfertőződésétől.

Termékeink nyárfából készülnek, mely extra puhaságot és gyengédséget kínál, valamint kitűnő nedvszívó képességgel rendelkezik. A fa ellenőrzött, kizárólag magyar erdészetektől származik.

A rönk aprítása után a faforgács körülbelül 70-80 percet fog eltölteni egy steril szárítóberendezésben, mely 140-150 Celsius fokon szabadítja meg a forgácsot a baktériumoktól, egyéb elő organizmusoktól és kórokozóktól.

Szárítás után egy több funkciós, zárt szitasorral leválasztjuk a port, egyéb szennyeződéseket és a túlméretes darabokat.

A túlméretes darabok egy kalapácsos dobrostával rendelkező aprítógépbe kerülnek, hogy megfelelő méretre vágjuk. Innen ismét a szitasorra kerülnek.

Végül elkészül a prémium forgács, mely a teljes zárt folyamat után azonnal csomagoljuk, így biztosítunk arról, hogy kedvenceid pihe-puha alma nem érintkezik a külvilággal.

Ideális bármilyen rágcsáló és madárféle számára, nagyobb kiszereléseinket pedig előszeretettel ajánljuk lovak és más haszonállatok alá.